top of page
Cover_Egel_Op_Ontdekking_3_edited.jpg

EGEL OP ONTDEKKING

Uitgave in 2020

Egel wil de hele wereld zien. Hij wil sterk en stoer zijn en zélf nieuwe dingen ontdekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat doe je als je erachter komt dat de wereld meer dan 190 landen kent? Wanneer weet je of je verliefd bent? En hoe ontdek je of je iets echt durft? Gelukkig helpen Uil, Beer, mevrouw Zwijn en de andere dierenvrienden Egel graag.

image0_edited_edited_edited.jpg

EGEL OP REIS

Uitgave in 2023

Egel gaat op reis en komt voor nieuwe avonturen en belevenissen te staan. Want hoe is het om op een plek te slapen waar alles anders is dan thuis? Kun je kijken met je neus? Is het makkelijk om nieuwe vrienden te maken? En wat doe je als je schreeuwend plastic in de zee vindt? Samen met Uil, Beer, mevrouw Zwijn en zijn andere dierenvrienden maakt Egel warme herinneringen om nooit meer te vergeten!

Kinderboeken: Werk

Filosofische en prikkelende dierenverhalen

In 2017 begon ik met het schrijven van verhalen, met als doel het uitgeven van mijn eigen kinderboek. Inmiddels is er niet één, maar zijn er twee kinderboeken van mij te vinden in de boekwinkels en bibliotheken van Nederland en België. Egel op ontdekking (2020) en Egel op reis (2023). De boeken zijn kleurrijk geïllustreerd door Myriam Berenschot, uitgegeven door Clavis Uitgeverij en staan vol grappige, filosofische en prikkelende dierenverhalen over vriendschap en ontdekken. Om voor te lezen of zelf te lezen, voor iedereen vanaf 5 jaar.

Kinderboeken: Tekst
Kinderboeken: Pro Gallery

RECENSIES

NBD Biblion

In deze aandoenlijke verhalen staan ontdekken en vriendschap centraal. De dertig verhalen zijn steeds zo’n vier pagina’s lang, en daarmee ideaal als bedtijdverhalen. Elk verhaal is door Myriam Berenschot voorzien van kleurrijke, warme illustraties. Op luchtige, maar serieuze wijze behandelt Rosalie Hazeleger emoties en vragen waarmee ook kleuters soms worstelen.

Biebmiepje

Levi en ik hebben veel plezier gehad aan het lezen van de leuke verhalen en het meebeleven van de avonturen van Egel en zijn vrienden. Iedere avond moest ik toch echt nog een verhaaltje meer doen dan we van tevoren hadden afgesproken.
Niet alleen de verhalen zijn heel erg leuk en lief, ook de illustraties zijn dat! De dierenvrienden komen op kleurrijke wijze tot leven. Ik ben verliefd. Een heel fijn boek om (voor) te lezen en om te zien! Wij willen wel meer avonturen van Egel.

Hebban

Wat een lieverd… Op de voorkant van het boek staat hij afgebeeld: Egel. In dit boek staan korte verhalen waarin gevoelens, vriendschap en beleving centraal staan. De illustraties zijn sfeervol. Ze geven prachtig de beleving en de emotie weer. Egel op ontdekking is een mooie bundel met verhalen om in de klas te hebben. Samen met Egel ontdekken kinderen verschillende aspecten uit hun belevingswereld.

Kinderboeken: Recensies
bottom of page