top of page
Cover_Egel_Op_Ontdekking_3_edited.jpg

EGEL OP ONTDEKKING

Egel wil de hele wereld zien. Hij wil sterk en stoer zijn en zelf nieuwe dingen ontdekken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat doe je als je erachter komt dat de wereld meer dan 190 landen kent? Wanneer weet je of je verliefd bent? En hoe ontdek je of je iets echt durft? Gelukkig helpen Uil, Beer, mevrouw Zwijn en de andere dierenvrienden Egel graag. 

Egel op ontdekking is een boek vol grappige en ontroerende dierenverhalen om voor te lezen of zelf te lezen, over vriendschap en ontdekken. Voor iedereen vanaf 5 jaar. Het boek is in A4 formaat uitgegeven door Clavis Uitgeverij, bevat 93 pagina's en 30 voorleesverhalen die samengaan met kleurrijke illustraties van Myriam Berenschot


EGEL OP REIS 
Vanaf juli 2023 ligt Egel op reis in de boekwinkels. Een vervolg op mijn debuut Egel op ontdekking. Opnieuw een voorleesboek vol grappige, filosofische en prikkelende dierenverhalen. 

Kinderboeken: Diensten
Kinderboeken: Pro Gallery

RECENSIES

NBD Biblion

In deze aandoenlijke verhalen staan ontdekken en vriendschap centraal. De dertig verhalen zijn steeds zo’n vier pagina’s lang, en daarmee ideaal als bedtijdverhalen. Elk verhaal is door Myriam Berenschot voorzien van kleurrijke, warme illustraties. Op luchtige, maar serieuze wijze behandelt Rosalie Hazeleger emoties en vragen waarmee ook kleuters soms worstelen.

Biebmiepje

Levi en ik hebben veel plezier gehad aan het lezen van de leuke verhalen en het meebeleven van de avonturen van Egel en zijn vrienden. Iedere avond moest ik toch echt nog een verhaaltje meer doen dan we van tevoren hadden afgesproken.
Niet alleen de verhalen zijn heel erg leuk en lief, ook de illustraties zijn dat! De dierenvrienden komen op kleurrijke wijze tot leven. Ik ben verliefd. Een heel fijn boek om (voor) te lezen en om te zien! Wij willen wel meer avonturen van Egel.

Hebban

Wat een lieverd… Op de voorkant van het boek staat hij afgebeeld: Egel. In dit boek staan korte verhalen waarin gevoelens, vriendschap en beleving centraal staan. De illustraties zijn sfeervol. Ze geven prachtig de beleving en de emotie weer. Egel op ontdekking is een mooie bundel met verhalen om in de klas te hebben. Samen met Egel ontdekken kinderen verschillende aspecten uit hun belevingswereld.

Kinderboeken: Recensies
bottom of page